Agresif Köpek Eğitimi

 Köpekler ne kadar sevimli ve cana yakın olsalar da içlerinde agresif, saldırgan, sinirli türler de vardır. Aslında her köpeğin sinirli yapısı olabilir, bu tamamen sahibine duyduğu hisler ile alakalıdır. Köpeğin iyi eğitilmiş olması saldırgan olmayacağı anlamına gelmez. Her köpeğin zihin yapıları hemen hemen aynıdır. Onları öfkelendiren sahiplerinin davranışlarıdır. Ayrıca köpeğin sosyalleşmesi ve diğer insanlarla tanışması onun daha sakin ve sevecen olmasını sağlar. Özellikle saldırıya meyilli olan köpek ırkları ayak, kulak ve kuyruk çekilmesinden hoşlanmaz. Onunla oyun oynarken bu tür davranışlarda bulunmamak lazım.

Agresif Köpek Eğitimi

Köpeklerin hisleri ve duyguları çok güçlü olduğu için ona karşı sert bir tavrınız var ise bunu rahatlıkla anlayabilir, kendini savunma durumuna geçerek öfkelenir. Öncelikle köpeğin sahibine güvenmesi, sahibin köpeğe güvenmesi şarttır. Köpeği insanlara saldırmaması için bir barınağa hapsetmek, tel örgüler ile çevirmek köpeği öfkelendirir ve sinirli bir yapıya büründürür. Bunun aksine köpek devamlı sosyalleşerek yeni insanlarla tanışmalı, yeni insanlara kendini sevdirmelidir. Agresif Köpek Eğitimi öncelikle ona karşı saygılı olmakla başlar. Onu bir arkadaş gibi görerek, ona güvenerek ve onu koruyarak eğitim yaptığınız takdirde onun güvenini kazanır, köpeğin sizi hayatı pahasına korumasına yol açarsınız.

 

Köpek bir pet shop veya köpek çiftliğinden alınmışsa oradaki bakıcılar tarafından nasıl yetiştirildiği araştırılmalıdır. Eğer kötü bir bakıcı tarafından kurallar ve kısıtlamalar ile kapalı bir alanda yetişmişse köpeğin yapısı, ruh hali tamamen kendini koruma içgüdüsüne teslim olmuştur, bu köpeği daime saldırıya meyilli hale sokar. Sahibi ile köpeğin arasında mutlaka üstün olan kişi köpeğin sahibi olmalıdır. Yani kişi köpeğine ondan üstün olduğunu hissettirmelidir. Eğer otorite köpeğin tarafına geçtiğini anlarsa bu köpeği devamlı agresif ve sinirli çıkışlara sürükler. Köpek yavru iken agresifliğe bürünür. O yüzden 3 aylık yavrular devamlı gezdirilerek yeni insanlar tarafından ilgi görmelidir. Eğer köpeğin cinsinden dolayı saldıracağı korkusuyla sosyalleşmezse içine kapanık ve agresif olarak büyür. Köpek ile oyun oynarken boğuşmak, yuvarlanmak veya onun herhangi bir bölgesiyle devamlı uğraşmak köpeği sinirlendirir.

Köpek Bakımı

Her insan bunun köpekle arasında güçlü bir bağ oluştuğunu sanar ancak bu çok yanlış bir davranıştır. Köpek ile oynanacak en güzel ve köpeğin en çok keyif alacağı oyun bir cisim atarak onu getirmesidir. Burada da dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O an köpeğin ilgi odağı sahibidir. Sahibinin emri doğrultusunda cismi yakalayarak geri getirir. Ancak eğer cisim ondan zorla devamlı alınıyorsa köpeğin ilgi noktası o cisim olur, cismi yakaladığı an uzaklaşarak kaybolabilir. Bu yüzden köpekle oyun oynarken köpeği zorlamamak gerekir. Köpekle bu oyunu sürekli oynamak köpeğin eğitimi açısından çok önemlidir.

Agresif Köpek Eğitimi

Bu sayede köpek sizin verdiğiniz görevleri başarı ile yaptığını sanar ve kendine olan güveni artar, size karşı daha sadık ve koruyucu olur. Eğer köpek devamlı tasmasını çekiyor, size karşı saldırgan olmasa da sert bir tavır takınıyorsa köpek devamlı yürümek, özgür olduğunu hissetmek istiyordur. Onu önce açık, boş bir alanda tasmasız gezdirmek çözüm olabilir. Eğer köpek sizin yanınızda yürüyerek, herhangi bir olumsuz davranışta bulunmazsa onu insanlar arasında tasma ile gezdirebilirsiniz. Bu sayede köpek diğer insanlara karşı da sakin ve kendini özgür hisseder. Köpek sahibinin karşısında gözlerine bakarak hareketsiz duruyorsa bu köpeğin sahibine olan saygısından kaynaklanır. Artık köpek tamamen size bağlı ve itaatkârdır. Artık onu toplum içerisine güvenle çıkarabilir, size karşı olumsuz bir tavır takınmayacağından emin olabilirsiniz.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.