Evde Yavru Köpek Eğitimi

08.11.2016
2

Çoğu kişi evinde kendi hayvanına bakmak ister. Onu ailenin bir ferdi olarak görürüz. Günümüzde insanlar köpek bakmanın bir sosyalleşme ve sevgi açısından önemli bir yere sahip olduğunu düşünürler. Bazılarının köpekleri onların en sadık dostlarıdır. Ailenin bir ferdi olmazsa olmazıdır. Onunla zaman geçirir, ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteririz. Güzel yanları olduğu gibi evde hayvan beslemenin bazı zorlukları da vardır.

 

Örnek vermek gerekirse köpeğinizin bakımı olabilir. Yeni aldığınız yavru köpeğinizi eve getirdiğiniz anda onun bakım ihtiyaçları da başlar. Yavru köpek beslemek çok fazla özveri ve sorumluluk gerektirir. Evde yavru köpek eğitimi konusunda eğer daha önceden bir deneyiminiz yoksa birçok zorlukta sizi bekliyor demektir. Örneğin yavru köpeğinizin tuvaleti geldiğinde onu dışarıya çıkartıp istediği yerde ihtiyacını gidermesini sağlamak bir eğitim şekli olamaz. Ona bunun yanlış olduğunu öğretmeniz gerekir.

 

Yavru köpeğinizin size ve yeni yaşam alanına alışması da zaman alacaktır. Bu zamanın kısaltmak size bağlıdır. Onun rahat edeceği kendine ait bir uyuma yeri, köpeğinizden başka kimsenin giremeyeceği kendini güvende hissedeceği bir yer olmalıdır. Yeni aldığınız yavru köpeğinizle oyunlar oynayarak onu hem eğlendirir, heyecan verir hem de onu eğitebilirsiniz. Oyun oynamak sizinle yavru köpeğiniz arasında güçlü bir bağ oluşmasına olanak sağlar.

Evde Yavru Köpek Eğitimi

Birçok soru vardır akla gelen. Yavru köpeğinizin sağlığına dikkat etmeniz gerekir. Bunun için araştırmaya başlarsınız. Veteriner yardımı dışında sizin yapabileceğiz onunla ilgili birçok şey öğrenirsiniz. Artık onun bir doktoru olmuş olursunuz. Eğitimli bir köpeğiniz olması için öncelikle sizin bu konuda eğitimli ve bilgili olmanız gerekir. Yavru köpeğinizi eğitmek için öncelikle onun yaşamı, sağlığı, beslenmesi gibi konular hakkında bilgi sahibi olup onun huzurlu olmasını sağlamalısınız. Yavru köpeğinizin sağlığı için onu düzenli olarak yıkamalı ve sonrasında taramalısınız. Yavru köpekler için yapılmış özel ilaçlı sabunlarla yıkamanız onu bitlerden ve pirelerden korur. Tarama işlemi ise kan dolaşımını hızlandırır, deri problemlerinde korunmasına yardımcı olur.

Evde Yavru Köpek Eğitimi

Ayrıca onu tarama işlemi köpeğinizi sevdiğinizin de bir göstergesidir. Tüylerinin kaşınmasını engellersiniz ve köpeğiniz bundan hoşlanacaktır. Yavru köpeğinizin beslenmesi için ise alacağınız köpek mamalarını iyi irdeleyip ona en uygun mamayı almalısınız. Yavru köpeğinizin mutlaka kemikten alması gereken kalsiyuma ve etteki proteine ihtiyacı vardır. Köpekler için doğru beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Yavru köpekler yaklaşık 4-5 hafta kadar anne sütüyle beslenirler. Anne sütü hem yavru köpeğiniz için tüm besin gereksinimi karşılarken hem de ona hastalıklardan korunmayı sağlar. Sütten kesilen yavru köpeklere yaş ya da kuru mama verebilirsiniz.

Köpek Eğitimi

Piyasadaki mamalar yavru köpekler için puppy, yetişkin köpekler için adult ve ileri yaştaki köpekler için senior olarak isimlendirilir. Bu isimlendirmeleri bilmekte fayda var. Yavru köpeğinizin midesi yemeklerdeki değişimlere karşı hassas yapıdadır. Bundan dolayı yavru köpeğinizin evdeki eğitimi boyunca, değişken diyetlerden kaçınmanız gerekir.  Her gün aynı zamanda beslenmek, köpeğinizin sindirim sisteminin düzenli olmasını sağlar. Aynı zamanda sizin içinde köpeğinizin tuvalet ihtiyacını giderme zamanını tahmin edebilmenizi sağlar.

 

Köpeğinizin tuvalet eğitimi şüphesiz en önemli konulardan biridir. Köpeğiniz her öğünden kısa bir zaman sonra tuvaletini yapma ihtiyacı duyacaktır. Siz bunu bilerek onu kolayca eğitebilirsiniz. Köpeğinizi dışarıya çıkarırken her seferinde aynı kapıyı kullanın. Dışarıda da onun için özel bir yer belirleyin. Köpeğiniz bu durumda, bu kapıyla dışarı çıkıp tuvalet ihtiyacını giderme olgularını ilişkilendirecektir ve böylece köpeğiniz tuvaleti geldiğinde bu kapıyı tırmalayarak ya da koklayarak size bu durumu anlatmaya çalışacaktır. köpeğinizin tuvalet ihtiyacını gidermek istediğini gösteren diğer işaretler ise; yerleri koklaması, dairesel hareketler yapması, çömelmesi olarak sayılabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.