Rottweiler Koruma Eğitimi Nasıl Verilir

Öncelikle Rottweiler Koruma Eğitimi Nasıl Verilir , nasıl davranarak verilir rottweiler eğitilir ev de eğitilen bütün köpeklerde, kendilerine ait olan nesneyi koruma eğilimi görülür. Bir köpek yavrusunun önündeki yiyeceğini almaya kalkarsanız hırlar! Yattığı mindere elinizi götürün memnuniyetsizliğini hemen hırlayarak gösterek vermek istemez. Köpekte benimseme duygusu çok yaygın ve eskidir. Köpek, kaldığı evi, aileyi, aile bireylerini, sahibini, kendi malı gibi bilir. Onları korumak için gayret gösterir. Bu duygu bir içgüdüseldir. Bütün köpeklerde değişik derecelenmeler vardır. Yetişme veya eğitimin etkisi bu doğal eğilimin geliştirilmesini yönlendirilmesini ve denetim altına alınmasını sağlar.

Rottweiler Koruma Eğitimi Nasıl Verilir

  1. Saldırganlık Eğitimleri

Her köpeğin saldırganlık güdüleri aynı oranda fazla ve gelişmiş değildir rottweiler türü köpekler insancıl ve barışçıdırlar. Yabancılarla çabuk dost olabilir. Böyle köpekler bekçilik için elverişli sayılamaz ve bu görev için tercih edilemezler. Bunun yanında saldırganlık eğitimi verildiğinde ne ölçüde uygun nitelik kazanabilirler. ​​​​​kişiye değil, eğiticiden başka bütün yabancılara karşı olması sağlanır. Belli bir amaç adına eğitilen köpekler, daha önceden belirlenen bir niteliğe tepki duyacak şekilde yetiştirilirler. Söz gelişi belirli bir elbiseye karşı koşullandırılabilirler. Tutuk veyacezaevlerinde koruma görevi kabullenen köpekler, tutukluların dışarı çıkmasını önlemek adına yetiştirilmişlerdir. Bu köpekler tutukluların giydiği tek şekil elbiseye tepki duyacak biçimde şartlanmaları sağlanmıştır. Bazen bu durumunda tersi de yaratılır. Örnek köpek, belirli bir tip elbise giyen insanları dost, bunun dışındaki giyimlileri düşman olarak benimseyecektir.

Yavru Rottweiler Eğitimi

Yavru Rottweilerlar, rutin düzenleri çok benimserler. Ayrıca neyin, ne zaman veya nerede olacağını bilmeleri onları mutlu eder; kendilerini güven içinde hissederler. Böylece onları kucağınıza aldığınızda, nerelere gittiğini neler yapacağınızı bildikleri için, herhangi bir korku yaşamaz, huzursuz olmazlar. Kısaca rutin bir yaşam, hayata yeni gözlerini açmış ve hiç bir şey bilmeyen küçük yavru için son derece tatmin edicidir.

9 haftalık bir Rottweiler, henüz daha bebektir. Bunu unutmayın ona yavaş yavaş banyo yapmayı, evden çıkmayı gezebileceği alanları, uyuma alanlarını ya da kafesini öğretmelisiniz. Bu dönem süre zarfında üst düzey olmaksızın hafif hafif tuvalet eğitimlerine de başlayabilirsiniz. Yavrunuzun bu dönemde öğrenmesi gereken temel eylemleri, vücuduna dokunulmasından rahatsızlık duymamasıdır. Onu yavaşça tutun ve tüylerini tarayın. Hafif hareketlerle patilerini okşayın. Tırnaklarına hafif dokunun. Yine yumuşak hareketler ile ağzını açarak ve dişlerini fırçalayın. Bu durumlara yavaştan alışması, büyüdúğü vakit çok işinize yarayacaktır. Ayrıca yavrunuza mümkün olduğu kadar centilmen olması gerektiğini hatırlatın. Sürekli ağladığında tepki vermeyin veya her istediğini yapmayın. Şımararak ya da ağlayarak istediğini yaptırmayacağını mutlaka bu dönemlerde anlaması gerekiyor.

​​​​​​Rottweiler Eğitiminde Hassas Noktalar

1- Moraliniz bozuk ya da keyfiniz yoksa köpekle çalışmaktan kaçının

Köpek eğitimi her iki taraflarda güzel eğlenceli olmalıdır.

2- Köpeğinizi doğru iyi bir şey yaptığı vakit ödül Verin.

3- Anında ödüllendirin ki neden ödül aldığını anlasın.

4- Eğitim aynı zamanda her ikiniz içinde spor olup ve dolu mideyle yemek üstüne olamaz.

5- Eğitimin peşine onunla oynayın ve her seferinde eğitimi keyifle beklesin.

6- Eğitim çalışmaları onun en başarılı olduğu tarafta bırakın ki onun için mutlu ve özgüvenli bir şekilde bitmiş olsun.

7- Son sözü her zaman konumun lideri söyler, tutarlı istikrarlı olun, disiplini elden düşürmeyin

8- Gerektiğinde onu sevecen sesinizle, bakışınızla motive etmeyi unutmayın.

9- Sabırlı olun, anlaması için ne kadar süre gerekliyse o kadar süre vermek zorundasınız sabırsız biriyseniz bu işe hiç soyunmayın.

10- Yanınızda bulunmaktan zevk aldığı kişi olun.

Son olarak Köpeğin kişiliği sahibinin kişilik yapısına nazaran şekilleneceği gibi ya da hayvan olarak bunları aşırı uçlarda yaşayacağı bilinip büyük problemlere yol açabilecektir.

Köpek maruz kaldığı hatalı veya tutarsız davranışta şekillerine göre genetik kodlaması alacağı rol ile beraber buna göre aşırı korkak ya da aşırı saldırgan bir kişilik yapısına girmesi tutarsız davranışlar sergilemesi kaçınılmaz. Bütün köpekler sahibine benzerler bundan dolayısı davranış bozukluğu olan köpeklerde tedaviye öncelikle sahibinden başlamak gerekir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.