Boxer Köpek Eğitimi

23.05.2016
10

Eskiden çok popüleri ti olan bir köpekti. Boxer köpek eğitimi çok önemli olmakla beraber dikkat edilerek yapılması gerekmektedir. Çok güçlü bir vücuda sahiptirler. Kürk kısmı son derece sık ve parlaktır… Lekeleri vardır. Bu lekeler genelde kahverengi tonları şeklinde olabilmektedir. Kuyrukları kesik yapıdadır. Ve kulakları da isteğe göre kesilmektedir. Dikkatli bakıldığında dişleri ve dili ağızı kapalıyken gözükmez… Gözleri koyu renkte olup burnu siyahtır. Kahverengi-beyaz olanları Türkiye’de çok yaygındı. Fakat daha sonra yavaş yavaş eski popülaritesini kaybetti. Çok sert görünümlü bir hayvandır. Boxer köpekler, çok mutlu, arkadaş canlısı akıllı, girişken ve çok vefalıdırlar. Enerjisi çok yüksek bir hayvandır. Boxer köpekler çocuklarla da çok iyi anlaşırlar…

Boxer Köpek Eğitimi

Koruma konusunda oldukça başarılıdırlar. BOXER KÖPEK EĞİTİMİ küçük yaşta başlanmalıdır ve disiplin verilmelidir. Boxer köpek köken olarak Almanya’ya dayanan bir ırktır. Oldukça fazla yeteneği olan bir hayvandır. Boxerler aşırı soğuk ve sıcağa karşı hassas olduklarından dışarda bakımı çok uygun değildir. Boxer köpekler çok hoşgörülüdür. Oyuncu bir köpektir. Ancak yabancılara karşı kuşkucudur. Egzersizlerden hoşlanır. Sık sık uzun yürüyüşlere çıkarılmalıdır. Boxerler kin duymaz çocuklarla arası çok iyidir. Genellikle 10 yaşına kadar yaşayamazlar. Romatizma hastalığına yakalanırlar. Dişleri sık sık veteriner bakımı gerektirir. Yağmurlu havalarda asla yürüyüşe çıkartılmamalıdır. Boxer köpekler asla yalnız olmak istemezler. O yüzden devamlı sahibiyle olmak ister. Mastik ve buldog köpeklerin çiftleşmesiyle olmuştur. Görme özürlü vatandaşlara yardım eden bir köpektir. 1900 yılların başlangıcında çiftleşmeyle olmuştur. Çok sadık bir hayvandır. Oldukça enerjik olup yaşlansalar bile bu enerjiklerini kaybetmezler. Çok çabuk anlayan, kolay öğrenen bir kez öğrendiğini unutmayan hayvandır. Sahiplerinin sözlerinden asla çıkmazlar.

Boxer Köpek Eğitimi

Kanser riski en yüksek olan ırklardan birisidir. Kalp ve romatizma hastalıkları en çok görülen hayvandır. Diğer köpeklerden ayırt edici en önemli özellik durdukları yerden 2 metre zıplayabiliyorlar. Boxer polis faaliyetlerinde, ayrıca bekçi köpeği, muhafız ve körler için rehber olarak kullanılır. Daha önemlisi sevimli ve canlı bir arkadaş olarak büyük değer taşır. Boxer köpekler en güzel çirkin hayvanlar olarak adlandırılır. Boxerler temiz hayvandırlar. Ve kendilerini kedi gibi temizleyebilirler. Mevsim dönemlerinde orta derecede tüy dökerler. Köpeklerin yüksekliği omuzdan yere kadar ortalama 53, 64 cm, ağırlığı 30 kg civarındadır. Kısa parlak yumuşak derisi, kızıl veya kahverengi zemin üstüne benekli veya çizgili ya da ayak, göğüs ve kafa kısmında beyaz çizgili olur. Burnunun ucundan, ağzının ve çenenin bitimine kadar siyah bir renge sahiptirler. Yavru bir köpek 6 aylık olana kadar günde birkaç kez beslenmelidir. 6 aylık olduktan sonra sabah akşam olmak üzere iki öğün yemesi yeterli olacaktır. Ve küçük ırklarda 12 aylık olduktan sonra büyük ırklarda da 15 aylık olduktan sonra tek öğüne geçiş yapabilir. Özellikle iri ırklar ve dev ırklar yemek sonrası kesinlikle dinlenmelidir.

Yemek sonrası oynanan oyunlar çok hareketli egzersizler, atlayıp zıplamalar hayati tehlikesi olan mide tansiyonuna neden olabilir. Bu nedenle yemek sonrası istirahat en uygundur. Mamaları bayat olmamalıdır. çok sıcak yada çok soğuk olmamalıdır. Bu tür köpekler kesinlikle tavuk tavşan pirzola gibi sivri, küçük kemikler kolayca kırılır ve köpeğinizin gırtlağına, mide ve bağırsaklarına saplanıp tehlikeli hastalıklara ve ölüme yol açabilir. Bir köpeğin gelişim süreci boyunca, hayatının değişik dönemlerinde ihtiyaçları da değişik olacaktır. Yavru bir köpek için doğru olan yaşlı bir köpek için doğru olmayacaktır. Bu nedenle büyüme ve sağlıklı yaşam için özel mama ile beslenmelidirler.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.