İstanbul Bahçelievler Köpek Eğitim Merkezi

16.08.2017
1

Köpekler sonradan evcilleştirilmiş ve oldukça akıllı hayvanlardır, bu sayede evcilleştirilmelerinden itibaren her dönem insan hayatını oldukça kolaylaştırmışlardır. İz sürmede, çoban köpeği olarak, bekçi köpeği ya da koruma köpeği gibi birçok alanda insan hayatını kolaylaştırabilecek yetenekte olan bu hayvanlar, birçok hayvan severe de kendilerini sevdirmeyi başararak onların yaşamlarına ortak olmuşlardır. Köpek sahipleri için köpekleriyle birlikte yaşayabilmelerinin en kolay yolu köpeklerini eğitmektir; çünkü aynı yaşam alanını paylaşmak birtakım kurallara uymayı gerektirir ve bu kurallarla birlikte bir düzen sağlanabilir.

Köpek sahipleri köpeklerini eğitmek konusunda çoğu zaman yetersiz olabiliyor ya da köpekleriyle ilgili birtakım davranışsal sorunlar yaşadıklarında; bir uzman desteğine ihtiyaç duyabiliyorlar. Köpek sahiplerinin gerektiğinde köpek uzman eğitmenlerine ulaşabilmeleri ve köpeklerin eğitimleri ve davranış sorunlarının çözüme kavuşturulması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ruhsatlandırmasıyla köpek eğitim merkezleri kurulmuştur. Alanında uzman ve profesyonel köpek eğitmenlerinin görev yaptığı İstanbul’daki köpek eğitim merkezlerinden biri olan İstanbul Bahçelievler Köpek Eğitim Merkezi köpek sahiplerine hizmet veriyor. Bu sayede köpek sahipleri, köpekleriyle ilgili karşılaştıkları her türlü davranışsal sorunda köpek eğitim merkezine başvurarak bir uzman desteği sağlayabiliyor.

Köpek Eğitim Merkezleri Sayesinde Köpek Sahiplerinin Yaşamı Daha Kolay

İstanbul Bahçelievler Köpek Eğitim Merkezi

Köpek sahipleri ister yavru köpek ister yetişkin bir köpek edinsin, her iki durumda da aldıkları köpeklerin en azından yeni yaşam ortamlarına alışmaları, adapte olabilmeleri için belli bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Eğitilmemiş bir köpekle aynı yaşam alanında birlikte yaşamak biraz zorlayıcı olabilir. Bir köpeğin eğitilmesi demek; kontrolünün sahibinde olması demektir. Köpekler birtakım eğitimlerle tuvaletlerini nereye yapması ya da yapmaması gerektiğini öğrenir; sahibinin komutlarını eğitimle algılayıp doğru uygulayabilir, davranış bozuklukları yine eğitimle düzeltilebilir. Köpek sahipleri köpeklerini eğitebilirler; ancak doğru olmayan kaynaklardan edinilen yanlış bilgilerle köpek eğitmeye çalışmak, köpek için büyük zararlar verebilirken köpek sahiplerini de uzun vadede sıkıntıya sokabilir. Köpeklerin edindikleri davranış alışkanlıklarını değiştirmenin zor olduğunu söyleyen uzmanlar, eğitim konusunda da tecrübeli ve profesyonel eğitmenlerden yardım alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

İstanbul Bahçelievler Köpek Eğitim Merkezi tecrübeli ve profesyonel köpek eğitmenleriyle; köpek sahiplerine köpek eğitimiyle ilgili her konuda yardımcı oluyor. Köpek sahipleri eğitmenlere ulaştığında önce köpekle ilgili konuşularak detaylı bir analiz yapılıyor ve sorunları tespit ediliyor. Ardından köpeğin ırkına, cinsine, eğitilebilme durumuna, isteğine ve karakter yapısına göre her köpek için farklı bir eğitim programı hazırlanarak eğitime başlanıyor. Ortalama 4 hafta süren eğitim sonunda köpek sahibine de eğitim konusunda bilgilendirme yapıldıktan sonra eğitim tamamlanmış oluyor. İstanbul Bahçelievler Köpek Eğitim Merkezi köpeklere verdiği eğitimlerle sahibinin sözünü dinlemeyi öğretiyor. Bu durum köpek sahiplerinin yaşamlarını oldukça kolaylaştırıcı hale getirirken derdini konuşarak anlatamayan köpekler için de daha kolay bir iletişimin kapılarını açıyor.

İstanbul Bahçelievler Köpek Eğitim Merkezi

Köpek eğitmenleri; eğitime başlamadan önce köpeği tanımak ve sorunlarını tespit etmek için sahipleriyle görüşme yapıyor. Daha sonra köpekle ilgili yaşanılan sorun neyse ona uygun bir eğitim programı hazırlanarak işe başlanıyor. Köpekler için verilen eğitimler ise genel olarak şöyle; tuvalet eğitimi, temel itaat eğitimi, ileri itaat eğitimi, sosyalleşme eğitimi, alan koruma eğitimi, bodyguard eğitimi. Bunlardan itaat eğitimleri köpeğin sahibine itaat etmesi; sahibinin sözünü dinlemesi için verilen ve otur, kalk, git, bekle, aferin, hayır gibi komutları içeren eğitimlerdir. Temel itaat eğitimi köpek tasmalıyken verilir, ileri itaat eğitiminden farkı budur. Bunlara ek olarak ileri itaat eğitiminde köpeğe yabancı birinden yemek yememesi, yabancı birine gitmemesi gibi eğitimler de verilir. Ayrıca köpek sahibinin özel olarak istediği eğitimler de verilebilir. İstanbul Bahçelievler Köpek Eğitim Merkezi köpek sahiplerine alanında uzman ve profesyonel eğitmenleriyle tüm eğitim hizmetlerini sunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.